Jump to content
Sign in to follow this  
M@FIOTU

Ştiai că...?

Recommended Posts

Stiai ca putem profita si mai tare de beneficiile portocalelor daca le consumam in afara meselor? Stiai ca portocalele au un efect anti-depresiv si ca nu este bine sa le consumam seara? Stiai ca ar fi mai bine sa le consumam cu coaja cu tot?

 

Oranges-500x391-500x391.jpg

 

In acest articol va vom prezenta cateva proprietati si cateva curiozitati legate de portocale. Portocalele sunt cunoscute pentru continutul bogat in vitaminele A, B si C, minerale precum calciu, magneziu, fosfor si potasiu. Excelentele valori nutritionale ale portocalelor fac din acestea alimentul ideal pentru intarirea sistemului imunitar si prevenirea unui numar mare de boli. Portocalele au excelente proprietati antioxidante care ne ajuta sa intarziem procesul de imbatranire interna si externa. Drept urmare, constituie purifiantul ideal pentru ficat, rinichi si intestine.

 

Efecte antidrepresive

Unul din beneficiile mai putin cunoscute al portocalei este faptul ca dispune de proprietati antidepresive, la fel ca restul citricelor. Portocala influenteaza in mod pozitiv starile despresive, anxioase. Portocala provoaca bucurie si vitalitate. Un fruct indispensabil din cadrul oricarui regim alimentar.

 

Astmul

Astmul si restul maladiilor care afecteaza aparatul respirator se pot ameliora in mod considerabil daca urmam o cura purifianta pe baza de portocale si suc natural de portocale, timp de cel putin 10 zile. Consumul de portocale te va ajuta sa te mobilizezi si sa elimini mucozitatile.

 

Jus-dorange-500x375.gif

 

Cancerul de san

Unele studii arata ca un consum regulat de portocale poate reduce riscul aparitiei cancerului de san si sa imbunatateasca starea celor care sufera deja.

 

Sarcina

Portocala reprezinta optiunea excelenta pentru femeile insarcinate, in special pentru cele care au pofta pe un aliment proaspat si acid. Portocala este bogata in acid folic, o vitamina din grupa B esentiala in timpul acestei perioade.

Numeroase sunt persoanele care aleg sa consume portocala pe post de desert. In unele tari portocala se consuma cu scortisoara si miere de albine. Cu toate acestea, portocala ar fi mai bine sa fie consumata in afara meselor datorita continutului de acizi si de zaharuri care pot provoca o fermentare a alimentelor consumate care se va trasforma intr-o digestie proasta, aciditate si gaz. Pe de alta parte, portocala nu trebuie consumata seara din cauza proprietatilor sale revitalizante. Cel mai bun moment este dimineata, pe stomacul gol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

T/C.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...