Jump to content

Taxi Cab Company - Regulamentul & Informatii


AlexOG
 Share

Recommended Posts

Taximetriștii se ocupă cu transportul comod și rapid al jucătorilor în locațiile dorite, în schimbul unei sume de bani.  
 Reguli și informații generale: 
 Sunteți obligați să respectați întocmai acest regulament, alături de regulamentul serverului și de regulile și indicațiile impus de lider/co-lideri.
 Pentru nelămuriri, probleme sau propuneri legate de organizarea și desfășurarea activității facțiunii sunteți obligați să anunțați liderul/co-liderii. 
Reguli cu privire la comportament și limbaj: 
 Trebuie să vă ascultaţi liderul, co-liderii şi superiorii. Respectaţi deciziile conducerii şi trataţi-le ca atare, este interzis să cereţi socoteală liderului sau co-liderului pentru acţiunile sale. 
 Respectaţi-vă colegii de facţiune şi restul jucătorilor de pe server, având un limbaj decent şi o conduită corespunzătoare statutului vostru. 
 Membrii au obligaţia de a asculta liderul sau co-liderul şi de a nu îi întrerupe când aceştia vorbesc ceva important (legat de facţiune). Glumele proaste la adresa lor se pot sancţiona direct cu uninvite. 
 Nu vă certaţi şi nu aduceţi injurii sau luaţi la mişto alţi colegi sau membrii ai comunităţii. Aceste acţiuni pot avea urmări grave, voi fiind cei ce veţi plăti, indiferent dacă aţi fost sau nu provocaţi. 
 Limbajul vulgar şi insultele de orice fel (fie acestea prescurtate sau sub moduri subtile de a adresa cuvinte ofensatoarea) nu sunt acceptate, indiferent de chat-ul pe care au loc (singură excepţie este chat-ul   clanului, unde aveţi libertate totală). De asemenea, este interzis să faceţi spam sau să scrieţi cu caps lock pe chat-ul facţiunii.  
   Exemple: 
pentru limbaj vulgar / insulte la adresa altor jucători, membrii riscă Faction warn (FW) sau uninvite. 
pentru comportament agresiv, cum ar fi "marș mă", membrii riscă Avertisment verbal / Faction warn, în funcție de gravitate. 
semnele obscene (_|_, _()_ etc.), sunt sancționate cu Faction warn dacă se vede clar cui se adresează, iar dacă nu se vede exact la cine s-a adresat va fi sancționat cu Amendă. 
injuriile și jignirile grave se sancționează cu Faction warn. Injuriile grave sub formă de spam pe chat-ul facțiunii sunt sancționate direct cu uninvite. 
jignirile ușoare ('n00b-ul drq', 'marș', 'ești prost/fraier') se vor sancționa cu AV sau FW, în funcție de gravitate. 
limbajul vulgar asupra liderului și a membriilor se sancționează aspru, în funcție de decizia luată de lider.  
Sfidarea liderului / co-liderului este sancționată ca atare în funcție de gravitatea acesteia și totodată de numărul de abateri, începând de la Avertisment Verbal (AV), ajungând la Faction warn (FW) sau chiar demiterea (Uninvite) respectivului din facțiune. 
Amenințările de tip "Te scot pe 3/3", "Te fac de FW/FW-uri", etc, pe orice chat, fie acestea adresate taximetriștilor, fie adresate membriilor oricăror facțiuni va fi sancționată cu Faction warn (FW) la prima abatere, respectiv Uninvite la următoarea. 
Reguli referitoare la forum și panel: 
Liderul / subliderul pot respinge reclamațiile care nu respectă modelul sau conțin jigniri, dar playerul care a făcut reclamația are dreptul să refacă reclamația (respectând modelul). Reclamațiile ce conțin jigniri vor fi sancționate cu suspend 1-7 zile pe panel de către admini.
Subliderul unei facțiuni are dreptul de a răspunde la reclamații cu acordul liderului, dar în cazul unor greșeli în reclamații liderul va fi sancționat, nu subliderul.
Liderul/subliderul are la dispoziție 72 de ore pentru a închide o reclamație.
Membrul reclamat este nevoit ca în maximum 24 de ore să aducă dovezi cum că ar fi procedat corect.
Este strict interzis ca în dovezile (fie video/poze/vocale) aduse de voi să fie jigniri aduse player-ului care a făcut reclamația. Sancțiunea este decisă de lider în funție de gravitate și de abateri.
Trebuie să aveţi un comportament decent atât în secţiunea de pe forum destinată facţiunii şi pe întreg forumul, evitând posturile inutile, spam-ul şi alte încălcări ale regulamentului forumului cât şi pe panel, atât în reclamaţiile împotriva voastră, a unui coleg sau al oricărui alt jucător, cât şi în tichetele de ajutor. 
Certurile, insultele de pe forum/panel vă pot aduce, pe lângă sancţionarea din partea unui admin cu warns/suspend, şi sancţionarea în joc, în funcţie de decizia celui care v-a sancţionat iniţial. 
Nu este permis să reclamați un coleg de facțiune pe panel. Pentru a reclama un coleg de facţiune, aduceți dovezi concrete într-un Private Message [PM - Mesaj Privat], în cazul în care sesizaţi că respectivul coleg încalcă regulamentul (foloseşte un limbaj vulgar pe chat-ul facţiunii, face spam, foloseşte caps lock, face deathmatch, fraudează raportul sau alte abateri ce ţin de activitatea facţiunii şi se regăsesc în acest regulament, respectiv În regulamentul general al serverului). 
  
Reguli despre activitate: 
Trebuie să aveţi o activitate constanta pe server, astfel, membrii care nu se loghează timp de 72 de ore (3 zile) vor fi demişi din facţiune. 
În cazul unei probleme, puteţi realiza o cerere de inactivitate. Doar membrii cu rank 2 și minimum 7 zile pot realiza o asemenea cerere. Fiecare membru are dreptul la 10 zile de inactivitate pe lună, acestea pot fi cumulate. 
Cei ce au cerere de inactivitate pentru mai mult de 5 zile din săptămână nu sunt obligaţi să facă raportul de activitate. Dacă şedinţa pică în perioada când ei au inactivitate, aceştia sunt scutiţi de şedinţă. 
Cererile de inactivitate realizate cu mai puţin de 2 zile (48 de ore) înainte de resetarea raportului vor fi acceptate, dar cel învoit va trebuie să aibă raport efectuat căci a avut suficient timp să-l realizeze până atunci. 
Nu aveţi voie să faceţi învoire după începerea şedinţei, ci doar cu 30 minute înainte de începerea acesteia. Cererile făcute nu vor fi luate în calcul şi veţi fi consideraţi absenţi dacă nu participaţi.
  
Ședinta în cadrul facțiunii: 
Ocazional, liderul şi / sau co-liderul vor organiza o şedinţă. Ora şi data în care se va efectua şedinţa se va anunţa pe server prin 'MOTD' și pe forumul facţiunii în topicul 'Anunţuri importante', respectiv serverul de discord al facțiunii în cazul în care managerul facțiunii împreună cu liderul decid să deschidă unul, cu minimum 2 zile înainte, de asemenea trebuie precizat de către cel ce anunță ședința, dacă aceasta este obligatorie sau nu.
(*) Ședințele sunt obligatorii întotdeauna pentru taximetriștii de rank 1. Membrii facțiunii cu rank-ul cuprins între 2 și 5, inclusiv, sunt obligați să vină la ședințele anunțate a fi obligatorii, la celelalte alegerea le aparține, însă nu le este permis să utilizeze chatul facțiunii sau să deranjeze ședința în niciun fel.
În cazul unei probleme, puteţi realiza o cerere de învoire. Orice membru începând cu rank 2 poate să facă doua cereri pe lună prin postarea in topic-ul aferent.

Neprezentarea la o şedinţă obligatorie fără o cerere de învoire acceptată de lider va duce la sancţionarea cu Faction Warn (FW) a tuturor membrilor de rank 1-5, dacă este o ședinta obligatorie.
În cazul unei ședințe neobligatorii, în care un membru al facțiunii cu rank-ul cuprins între 2-5 întârzie, acesta va primi o amendă. Taximetriștii au maximum 3 minute la dispoziție să ajungă la ședință pentru a putea scăpa nesancționați, însă aceștia sunt obligați să anunțe pe chat-ul facțiunii venirea acestora la ședința respectivă [ex: Am ajuns la ședință, scuzați întârzierea! (textul respectiv nu trebuie scris obligatoriu asemănător, este doar un exemplu)]. 
Nu este permis să aveţi wanted în timpul şedinţei, veţi fi consideraţi absenţi dacă veţi fi prinşi de poliţie în timpul şedinţei. 
Nu este permis sa deranjati sedinta făcând free-chat sau spam, veți fi sancționați de către un 'Responsabil cu Amenzile', respectiv liderul / co-liderul facțiunii.
În timpul şedinţelor sunteţi obligaţi să opriţi telefoanele şi să ascultaţi de lider sau co-lider până când acesta va dă voie să vorbiţi, vă cere să puneţi întrebări, etc. Cine vorbeşte neîntrebat la şedinţă va fi sancţionat în funcţie de considerentele liderului, în funcţie de deranjul făcut, momentul, abaterile şi atitudinea membrului. Aceleași reguli se aplică în caz că ședința se ține pe discord.
Nu aveţi voie să faceţi învoire după începerea unei activităţi (şedinţă, antrenament etc.), ci doar cu 30 minute înainte de începerea acestora. Cererile făcute nu vor fi luate în calcul şi veţi fi consideraţi absenţi dacă nu participaţi. 
   
Comenzile facțiunii: 
[/f] - Chat-ul facţiunii, folosit pentru a comunica cu colegii.   
[/cancel command] - Renunți la o comandă avută in prezent.
[/calls] - Vezi toate persoanele care au tastat [/service taxi], tot de aici și acceptați comenzile.
[/fare <preț>] - Primeşti punct la raport pentru fiecare cursa ce însumează 500$. Fare-ul este minim 500$ si maxim 5000$ ziua și noaptea.
[/showmotd] - Afişează mesajul zilei. Acest mesaj poate fi modificat numai de către lider sau co-lider.
[/fdeposit] - pentru a introduce bani/materiale/droguri în seif-ul facţiunii.
[/fvr] -  Folosită pentru a respawna toate vehiculele facțiunii (doar liderul/subliderul și membrii de rank 5 au acces la ea)
[/raport] - Folosită pentru a vedea raportul de activitate.
[/tog - faction chat] - Folosită pentru a dezactiva chat-ul.
[/heal] - Folosită pentru a primi 100 HP din interiorul HQ-ului. 

Raportul factiunii:

(!) Raport:

  • Rank 1: 35 de comenzi
  • Rank 2: 30 de comenzi
  • Rank 3: 25 de comenzi 
  • Rank 4: 20 de comenzi 
  • Rank 5: 15 comenzi 

Vehiculele facțiunii: 
La sediul facţiunii se găsesc următoarele vehicule ce pot fi folosite de membrii facţiunii:

Fare-ul factiunii a fost schimbat in functie de calitatea masinii.

    »  maşini de tip Cabbie (Rank 1) - /fare 200$.

    »  maşini de tip Premier (Rank 1) - /fare 200$.

    »  maşini de tip Sultan (Rank 3) - /fare 200$.

    »  maşini de tip Strech (Rank 2) - /fare 200$


Rank-ul din paranteze este orientativ, liderul poate opta pentru modificarea lor în funcţie de bunul plac.
Maşinile facţiunii nu pot fi folosite în scop personal (rob, job, plimbare) şi nu pot fi modificate. Puteţi tuna maşinile facţiunii doar cu wheels şi nu aveţi voie să schimbaţi culoarea maşinilor de la facţiune.
Nu este obligatoriu să anunţaţi când preluaţi un vehicul şi nu trebuie să-l abandonaţi, dacă nu va mai este folositor, încercaţi să-l respawnati în vreun fel.
  
Raportul de activitate al facţiunii:  
Un membru este obligat să fie activ pe joc, întocmind săptămânal un raport de activitate.
Liderul şi co-liderii nu sunt obligaţi să întocmească raportul; cei ce deţin o funcţie în cadrul facţiunii (tester) au raportul înjumătățit. 
  
 Job-urile facţiunii:  
Puteţi deţine orice job legal (se exclud deci job-urile 'Arms dealer', 'Drugs dealer'), nu puteţi deţine droguri sau materiale la voi și nu puteţi face afaceri pe chat-ul facţiunii. 
Este interzis oricărui taximetrist să dețină un job ilegal, materiale sau droguri, oricare ar fi funcția sau rank-ul acestuia în facțiune. Deținerea unui job ilegal sau a materialelor/drogurilor este sacționată cu Faction Warn (FW).
Dacă deţineţi droguri, materiale sau un job ilegal atunci când faceți parte din facţiune, aveţi la dispoziţie 2 ore să va conformaţi şi să scăpaţi droguri/materiale sau să va daţi demisia de la job. 
  
Alte reguli, informații și sancțiuni: 
-  Taximetriștii se ocupă cu transportul comod și rapid al jucătorilor în locațiile dorite, în schimbul unei sume de bani. 
- Tariful fare-ului este de minim 200$ maxim 200$ ziua și noaptea, 0$ pentru colegi.
- Este interzis să puneți fare unui coleg.
- Puteți folosi comanda [/eject] dacă clientul dorește să fie plimbat, vă înjură / jignește sau în cazul în care vă acuză într-un fel, dar înainte trebuie să faceți ScreenShot (F8) în caz de reclamație împotriva voastră.
- Cei care sunt acceptați la teste sunt nevoiți să contacteze un membru din staff pentru a susține testul. Cei care nu se vor prezenta la test în cel puțin 24h de la acceptarea aplicației vor primi reject automat. 
- Este strict interzis să faceți DM/DB. DM și DB puteți face doar pe polițisti.
- Nu aveți voie să faceți plângere (la factiune) unui coleg din facțiunea voastră, puteti contacta liderul/subliderul printr-un PM pe forum. Puteți face o reclamație pe panel unui coleg din compania voastră de taxi DOAR dacă este pe motivul Scam / Other.
- Ședințele sunt anunțate de lider pe [/showmotd] sau în topicul "Anunțuri importante" pe forum.
- Trebuie sa stiti toate locațiile importante, dacă nu știți o locație cereți reper sau întrebați pe  /f.
- Dacă clientul îi spune taximetristului o anumită locație, iar aceasta nu este precizată concret (ex. CNN), acesta poate întreba clientul care locație mai exact (ex. CNN LS) și dacă clientul nu îi spune locația exactă, taximetristul îi poate da [/eject]. Trebuie să aveți dovadă pentru [/eject] în caz de reclamație.
- Dacă în timpul unei comenzi, playerul începe și trage cu o armă din masină, încercați să folosiți cât mai repede comanda [/eject <ID>] pentru a evita să fiți sancționați.
- Dacă un client vă dă 2 locații consecutiv și o cere si pe a treia, puteți să-i dați [/eject]. Trebuie să aveți dovada pentru [/eject] în caz de reclamație.
- La două avertismente verbale acumulate, se va acorda un Faction Warn (FW).
- Amenzile pentru ce se întâmplă la ședintele factiunii / confiscarea permisului / [/fare] gresit / folosirea vehiculelor factiunii in scopuri personale sau pe chat-ul facțiunii sunt setate de fiecare lider și trebuie să apară în Regulamentul Intern al facțiunii.
- Este interzisă fraudarea raportului / e interzis să trișați pentru a face raport într-un mod incorect.
- Dacă clientul este AFK îl puteți astepta maxim 30 secunde și dacă acesta nu urcă în taxi puteți pleca. Vă recomandăm să aveți dovada cum că l-ati asteptat în caz de reclamație.
- Dacă clientul este AFK când ajungeți la locație il puteti astepta sau îi puteți acorda [/eject]. În caz de reclamatie trebuie să aveti dovada cum că ați ajuns la locația cerută de client.
- Dacă clientul dumneavoastră este șomat de un agent de poliție în timp ce îl transportați sunteți obligat să opriți și să îi dați [/eject].
- La 5 amenzi acumulate în decursul unei săptămâni membrul este sacționat cu Faction warn (FW).
- Avertisemntele verbale nu expiră.
- Neplata/refuzul unei amenzi este sancționată de către lider/co-lider. 
    * Pe lângă locațiile din [/gps] și [/jobs] trebuie să cunoașteți și următoarele locații:  
 Aeroport Los Santos
 Aeroport Las Venturas
 Aeroport San Fierro
 Muntele Chilliad
 Bayside
 Teren Baseball LV
 Spawn civil
 Vinewood
 Dillimore
 Palomino Creek
 Locații gift/quest 
   Sancțiuni: 

- Alegeți cea mai rapidă rută, nu ocoliți clientul. Puteți fi sancționați cu Avertisment Verbal (AV) dacă ocoliti locația și nu este una importantă, iar dacă ocoliți o locație importantă puteți fi sancționați cu Faction Warn (FW).
- Nu aveți voie să vorbiți la telefon sau să dați mesaje dacă ați acceptat un client, dacă e ceva urgent întrebați clientul dacă vă dă voie. Se sancționează cu Avertisment Verbal (AV).
- Nu aveți voie să puneți [/fare] unui coleg (se referă la toți membrii facțiunii din care faceți parte), dacă suma din dovadă depășește $200 se pedepsește cu Faction Warn (FW).
- Nu aveți voie să puneți NOS la mașină și este interzis să schimbati culoarea mașinii, se pedepsește cu Faction Warn (FW) .
- Este interzis să cereți bacșiș unui client, se pedepsește cu Faction Warn.
- Este interzis să vă puneți AFK în timpul unei comenzi, se pedepsește cu Faction Warn. Dacă erați deja AFK și un client urcă și vă face post nu veți fi sancționați. Sunteți rugați să coborâți din mașina facțiunii când vă puneți AFK.
 ❗ În cazul reclamațiilor în care membrul este reclamat pentru AFK în taxi/ staționarea în timpul unei comenzi  si conțin doar poze, acestea vor fi închise, iar membrul nu se va sancționa. Dovezile trebuie să fie filmări de minim un minut din care reiese faptul că membrul încalcă regulamentul stând AFK după ce v-a acceptat comanda.
- În cazul în care taximetristul primește crash în timpul unei comenzi, acesta va fi sanctionaț cu Avertisment Verbal. Atunci când faceți reclamația, trebuie să aveți dovada când sunteti pe G în taxi cu membrul respectiv la volan și respectivul mesaj care dovedește că taximetristul a primit crash.
- În cazul în care taximetristul se deconectează (/q) în timpul unei comenzi, acesta va fi sancționat cu Faction Warn. Atunci când faceți reclamația, trebuie să aveți dovada când sunteți pe G în taxi cu membrul respectiv la volan și se vede că s-a deconectat (/q).
- Este interzis să luați un client acceptat de un coleg de-al vostru, chiar dacă sunteți în apropiere nu aveți voie să-l luați, din moment ce colegul vostru a dat deja [/taxi accept id]. Cine se abate de la această regulă va primi Avertisment Verbal la prima abatere, apoi Faction Warn la a doua.
 ❗ Pentru a demonstra că ați primit [/eject] aiurea din Taxi, trebuie să aveți o dovadă cu taxi-ul si că cel care v-a dat [/eject] era șoferul. Dacă taximetristul chiar a greșit acesta va fi sancționat cu Faction Warn.
- Aveți la dispoziție 24h să plătiți o amendă în caz contrar veți fi sancționați cu Faction Warn.
- Cine refuză să plătească amenda pe care a primit-o va primi Faction Warn.
- Nu aveţi voie să faceţi spam cu [/fare], apare tuturor jucătorilor online în acel moment şi îi puteţi incurca, această 'suferinţă' va fi sancţionată cu Faction Warn.
- Sunteți obligați să cunoașteți toate locațiile din [/gps], [/jobs] și locațiile importante care apar în regulament. Dacă nu stiți o anumită locație care nu se află în [/gps], [/jobs] sau la 'Locații importante' din regulament spuneţi-i clientului să vă spună un punct de reper. Dacă acesta refuză să dea un punct de reper sau îl dă la misto, nu o să fiți sancționați. În cazul în care aveţi o reclamaţie și sunteți vinovați, pentru [/gps],[/jobs] și locațiile importante puse în regulamentul acesta veți primi Faction Warn (FW). 
- În cazul în care un client urcă în taxi și cere o locație neimportantă, taximetristul este obligat să îi ceară un reper important sau mai multe in funcție de câte sunt nevoie. Cine nu cere reper, ci preferă să plimbe clientul va fi sancționat cu Avertisment verbal (AV). Nu aveţi voie să abuzaţi de această regulă (să plimbaţi clientul deşi cunoaşteţi locaţia cu gândul că primiţi doar avertisment verbal).
- Nu aveți voie să faceți plângere (la factiune) unui coleg din facțiunea voastră, puteti contacta liderul/subliderul printr-un PM pe forum.  Abaterea de la această regulă va fi sanctionată cu Faction Warn (FW).
- Este interzis sa-i spuneti altui jucator, sub orice forma de exprimare, sa dea G la taxi. Este interzis să cereți unui jucător să intre în taxi pentru a-l duce undeva sau să sune la /service taxi doar pentru a face raport. Orice metodă de fraudare a raportului este sanctionată. Este interzis să fraudați raportul cu paramedicii, nu aveți voie să faceți 1-1, se acceptă în masină de taxi doar jucători care doresc de bunăvoie să fie transportați intr-o locatie. Orice metodă de a face puncte de raport fără ca jucătorul să aibă întradevăr nevoie de taxi este sanctionată. Cine se abate de la această regulă va primi AV la prima abatere, FW la a doua, iar uninvite la a treia.
- Taximetriștii care transportă jucători pe capota unui vehicul de la facțiune vor fi sancționați cu Avertisment verbal la prima abatere și cu Faction Warn la următoarele abateri.
- Dacă urcă în Taxi un client acceptat si refuzați să-l transportați primiți Faction Warn.
- Dacă furați mașina unui coleg iar acesta dă PM liderului/ co-liderului veți fi sancționați cu Faction Warn.
- Este strict interzis să cereți un grad de tester/responsabil cu amenzile/co-lider veți fi sancționați cu Faction Warn.
- În cazul în care se urcă în maşină un alt jucător, dorind o locaţie diferită faţă de ceilalţi clienţi trebuie să-i dați [/eject], cine se abate de la această regulă primește Faction Warn.
- Dacă aveți un client cu wanted și un polițist vă șomează sau îl șomează pe client, trebuie să opriți la somațiile acestuia. Cei care se abat de la această regulă și nu opresc după cele 3 somații acordate de către polițist vor fi sancționați cu Avertisment Verbal la prima abatere și cu Faction Warn la a doua abatere.
- Nu aveți voie sub nici o formă să acceptați comenzi în timp ce aveți wanted, deoarece puneți în pericol viața clienților. Abaterea de la această regulă va fi sanctionată cu Avertisment Verbal la prima abatere si cu Faction Warn la a doua abatere.
- În cazul în care doi clienți urcă în același timp în taxi, are prioritate cel care a cerut primul o locație, deci el trebuie dus. Cei care se abat de la această regulă vor fi sancționați cu Avertisment verbal la prima abatere si cu Faction warn la a doua abatere.
- Nu aveți voie să vă explodați/să vă aruncaţi cu taxiul in apă intenționat în timpul unei comenzi, veți fi sancționați cu Faction Warn (FW).

- Helperii au raportul injumatatit si adminii au raport obtional.

Skinuri:

-membrii factiunii sunt obligati sa foloseasca skinul specific rankului lor prezentate in topicul 'Taxi Los Santos - Skinurile factiunii', doar atunci cand face raportul, iar cand nu este on-duty acesta poate sa-si puna orice skin [Basic, Special, etc].

-daca un membru este atentionat ca foloseste alt skin gresit si acesta refuza sa il schimbe va fi sanctionat cu Faction Warn (FW).

-doar fetele pot folosi skinul de fata al factiunii.


  
❗ Fiecare membru trebuie să cunoască acest regulament pentru a cunoaşte ce trebuie să facă şi cum trebuie să acţioneze. Necunoaşterea şi/sau nerespectarea regulamentului va aduce cu siguranţă sancţiuni pe parcursul şederii într-o astfel de facţiune. ❗ 
❗Ne rezervăm dreptul de a aduce oricând modificări asupra conţinutului acestui topic, de aceia va sfătuim să "Urmăriţi acest topic".
❗

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...