Jump to content

Regulament Las Venturas Police Departament


mihaitz47
 Share

Recommended Posts

Reguli generale
-membrii facțiunii trebuie să respecte regulamentul general al serverului. Încălcarea unei reguli din regulamentul serverului poate fi sancționată cu FW/uninvite, pe lângă sancțiunile prevăzute de regulamentul serverului. 

4qrdd09.pngComportament
-limbajul vulgar / insultele se sancționează cu avertisment verbal (AV), faction warn (FW), sau uninvite, în funcție de situație. 

 

deathmatch-ul (DM) aiurea este sancționat cu FW sau uninvite, în funcție de gravitate și de abateri. 
-cu hunterul/hydra se merge doar după runnerii care sunt în aer cu un avion / elicopter. 
    * DM-ul cu hunter/hydra va fi sancționat de admini cu 100FP și ban câteva zile.      
    * nu aveți voie sub nicio formă să trageți cu hunterul/hydra la sol, se consideră DM și se sancționează cu FW/uninvite. 
-este interzis să folosiți mașinile facțiunii în scopuri personale. 
-spam-ul pe chatul /r este sancționat în funcție de gravitate, cu AV, FW sau uninvite. 
-trebuie să respectați liderul & subliderul, și să faceți ce vi se spune, în caz contrar riscați sancțiuni. 

4qrdd09.pngReguli activitate
-playerii de rank 1 ce nu își termină raportul de activitate vor primi automat uninvite cu FP, indiferent de motivul pentru care nu și-au terminat raportul de activitate. 
-membrii de rank 2+ vor primi un avertisment la primul raport de activitate incomplet, dar vor trebui să recupereze punctele de activitate în următorul raport. 
-avertismentele expiră automat după 20 zile. Playerii ce au un avertisment și nu își termină raportul de activitate vor primi automat uninvite fără FP. 


4qrdd09.pngSkinuri
-membrii facțiunii sunt obligați să poarte skin-urile specificate în topicul cu skin-uri din forumul facțiunii. Dacă un player e atenționat că are un skin greșit și nu dorește să schimbe skin-ul, acesta poate fi sancționat cu FW. 
-doar fetele pot folosi skin-ul de fată al facțiunii. 
 
4qrdd09.pngReclamatii factiuni
-liderul poate respinge reclamațiile care nu respectă modelul sau conțin jigniri, dar playerul care a făcut reclamația are dreptul să refacă reclamația. Reclamațiile ce conțin jigniri vor fi sancționate cu suspend 1-7 zile în panel de către admini. 
-subliderul unei facțiuni are dreptul de a răspunde la reclamații, cu acordul liderul, dar în cazul unor greșeli în reclamații, liderul va fi sancționat, nu subliderul. 
- membrii facțiunii au timp 24 de ore de la deschiderea unei reclamații pentru a pune dovada în ea.
 
lJOwTF3.png  Acordare wanted
Wanted 1 - furt, neconformare ordin la jail
Wanted 2 - atacarea unui civil, tulburarea liniștii publice
Wanted 3 - port de droguri, neconformare ordin
Wanted 4 - atacarea sau omorârea unui polițist, omorârea unui civil
Wanted 5 - kamikaze
Wanted 6 - runner, complice la rob

Explicații pentru fiecare motiv de wanted în parte:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------furt: de ex. dacă filmați pe cineva că fura mașina altcuiva sau vă este vouă furată mașina, puteți acorda wanted.


neconformare ordin: este atunci când un jucator nu raspunde la somații (spre ex. acesta nu dă /handsup sau nu accepta ticket). După a 3-a somație puteți să-i dați wanted. Mai multe detalii în regulile separate.
Cei care au neconformare ordin pot fi omorâți direct, aceștia nu au drept de predare.

neconformare ordin la jail: cei care stau în zona de jail (zona unde sunt jucătorii după gratii) sunt somați să parasească zona de închisoare sau vor primi wanted 1. Jucătorii sunt somați de minim 3 ori într-un interval de 1 minut. Dacă nu părăsește zona după 1 minut, se poate acorda wanted 1.
Cei care sunt AFK nu vor fi somați. Cei AFK sunt considerați jucătorii care nu mișcă caracterul deloc / nu scriu nimic în chat. Cei care scriu în chat nu sunt AFK.
Poză cu zona de jail (singura): https://i.imgur.com/EjSUQB9.png


tulburarea liniștii publice: este atunci când un jucator folosește cuvinte vulgare (cuvinte foarte urâte in lb. romana) pe chatul general (chatul pe care-l văd toți din apropiere). Nu contează cui se adreseaza, se poate acorda wanted pentru acest motiv în orice moment.
- nu se acordă wanted celor care scriu pe alte chaturi (de ex. pe /wt, /c, /r și așa mai departe).
   *exemple de cuvinte vulgare unde se poate da wanted: f** (se sancționează si cuvintele vulgare scrise prescurtat), sugi, m###, m*** e curva, futu-ti mortii ma-tii, sa te f** in gura, o f** pe m***, p***, muisti, suck my di** etc.
   *exemple de cuvinte pentru care NU SE DA wanted: noob, retardat, prost, urat (toate cuvintele care nu sunt foarte vulgare, deși sunt jignitoare).
- dacă jucătorul este la jail în momentul când folosește cuvintele vulgare, se poate da wanted după ce iese din jail (după maxim 60 minute).


în cazul unei crime: - atacarea unui polițist: se poate da wanted doar dacă sunteți voi cel atacat/omorat.
- dacă se vede intenția clară de a vă ataca (spre ex. trage spre voi), se poate acorda wanted chiar dacă poate nu v-a nimerit, contează intenția. 
 Trebuie să se vadă intenția clară de a vă ataca, nu dați wanted doar dacă trage în altă direcție. 
-dacă cineva atacă mașina și sunteți pasager (pe G), toți polițiștii din mașină pot acorda wanted. 
-dacă vă atacă cu pumnii/picioarele, se poate acorda wanted doar dacă vă lovește de minim 3 ori. 
-dacă jucătorul e la distanță și nu se vede numele, puteți folosi /find pe el pentru a avea dovada. 
 Doar dacă se vede clar că deschide focul din acel loc se poate acorda wanted. Vă recomandăm să nu folosiți moduri care modifică traiectoria gloatelor (de ex. bbtrack), trebuie să se vadă flama de la armă (faptul că a deschis focul) spre voi. Dacă nu se observă că a deschis focul o sa fiți sancționați. Încercați pe cât posibil să capturați numele acestuia când trage sau după ce a tras spre voi. Nu dați wanted doar dacă se vede traiectoria cu ajutorul vreunui mod (de ex. bbtrack), trebuie să se vadă că a deschis focul spre voi (spre ex. flama de la armă, animația de tragere ș.a.m.d). 
xg9jlcN.pngVideo ajutător cu situații specificate mai sus: https://youtu.be/mtcKyz9i8is
Cei care au cop attack si cop kill  pot fi omorâți direct, aceștia nu au drept de predare.

- atacarea unui civil: în cazul în care sunteți martor la un civil atacat, puteți da wanted celui care-l atacă.
În caz că-l atacă cu pumnii / picioarele, pentru a îi da wanted trebuie să dea minim 3 pumni/picioare.

kamikaze: se acordă wanted celui care bubuie o mașină / un avion sau orice alt vehicul în preajma unor jucători cu intenția de a îi ataca. Chiar dacă aceștia nu mor, dacă se vede intenția clară de a îi omorî se poate acorda wanted. 
- de ex. unui jucător îi ia foc mașina și se apropie de un loc unde sunt minim doi jucători, iar acelor jucători le ia foc mașina sau le scade din HP, cel care a provocat asta poate primi wanted pentru kamikaze. 

Cei care au wanted pentru kamikaze pot fi omorâti direct, aceștia nu au drept de predare.

runnerse dă runner după minim 3 somații acordate cuiva care are deja wanted (wanted cu drept de predare), care este într-un vehicul și nu oprește (după a 3-a somatie) acel vehicul pentru a se preda. Somațiile pot fi date într-un interval de 60 minute (pentru același wanted în /mdc). Spre ex. dacă dați o somație la ora 18:00, puteți da încă două somații până la ora 19:00 pentru a îi acorda runner pentru 3 somații în total. 

Cei care au wanted pentru runner pot fi omorâți direct, aceștia nu au drept de predare.

complice la rob: dacă un jucător are rob și alt jucător pasager trage din mașină (de pe H), acesta este considerat complice la rob. 
 Cei care au wanted pentru complice la rob pot fi omorâți direct, aceștia nu au drept de predare. 

port de droguri: cei care sunt prinși cu droguri la ei primesc wanted 3 după ce sunt verificați cu comanda /frisk. 

Acordati wanted in maxim 10 minute de la savarsirea unei fapte specificata in lista de wanted.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


FZGfzt3.pngReguli legate de wanted
- orice jucator are drept de predare până la wanted 6 dacă în /mdc nu are 'runner', 'cop kill', 'cop attack', 'complice la rob', 'neconformare ordin', 'kamikaze' sau 'armed robbery'.
- cei care se predau și nu fug cand sunt somați o să fie luați in masina de poliție și o să fie duși in zona de /arrest pentru a fi arestați.
- când luați un suspect in mașină trebuie să-i dați /cuff si sa anunțați pe /d "X (nume suspect) este la mine".
   *dacă nu aveți mașină de poliție cu voi nu aveți voie să arestați pe cineva, doar dacă e în apropierea unui punct de /arrest. 
   *înainte de a îl aresta fără un vehicul îl puteți soma să scrie /handsup pentru a îi da /cuff. 

n8mQoPT.pngDupă cei care încalcă regulile de circulație și după wanted se merge doar cu mașina de poliție. 
Atunci când sunteți după un jucător fără drept de predare și pierdeți mașina de poliție, puteți lua una găsită pe stradă. Asta e una dintre singurele excepții, în rest se poate merge doar cu mașina de poliție. 

  - Dacă un jucător fără drept de predare este în preajma voastră și nu sunteți cu mașina de poliție, îl puteți omorâ. 
  - Dacă acordați wanted cuiva și amândoi sunteți pe jos iar apoi el fuge cu o mașină, puteți lua și voi orice mașină pentru a îl urmări. 
  - Dacă sunteți cu o mașină personală și un jucător vine la voi pt. a se preda trebuie să refuzați, nu aveți voie să faceți arestări cu personala. 
  - După suspecții care sunt pe apă se poate merge cu orice tip de barcă, inclusiv aia personală.
xg9jlcN.pngVideo ajutător: https://youtu.be/ltqYKiA2yTI
Cine este prins ca nu merge dupa wanted / la circulatie cu masina de politie este sanctionat. In momentul in care pierdeti masina de politie (de ex. aceasta explodeaza), faceti un screenshot sau un video in momentul cand aceasta explodeaza / ia foc. Daca nu detineti dovada o sa fiti sanctionati.

Daca e event in care se fac kill-uri (spre ex. dueluri, cap si pajura etc.), se asteapta terminarea event-ului pt. a fi arestat.
- daca jucatorul nu are drept de predare si e la event, acesta poate fi omorat.
- cei care acorda wanted fara motiv unui numar mare de jucatori vor fi sanctionati cu ban cateva zile sau permanent si uninvite cu 150 FP, in functie de gravitate.

Cei care au wanted pot folosi /mymdc pentru a vedea pentru ce au wanted.  Dupa ce un jucator este omorat, acestuia ii apare /mdc-ul in chat in caz ca doreste sa faca o reclamatie. Politistii nu trebuie sa detina dovezi cu /mdc-ul cuiva, jucatorii au acces la /mdc oricand.

- pentru a opri un fugar cu wanted, care este pe jos, se poate folosi lângă acesta tazerul (SD pistol) care se primește automat la comanda /duty sau /tzer; se poate folosi tazerul și pentru a confisca permisul unui jucător ce nu dorește să scrie /handsup, dar doar după ce ați dat 3 somații, înainte de a îi acorda wanted 3 pentru neconformare ordin sau după. 
 
NkLNSuT.pngInformatii legate de confiscare permise de conducere / acordare amenzi 
Se consideră condus neregulamentar mersul pe contrasens (pe stradă sau în afara străzii). Nu vor fi sancționați pentru condus neregulamentar playerii ce se plimbă în zone de deșert (zonele de la NR, NG) sau în afara benzii dacă playerii circulă pe partea din dreaptă a drumului. 
Se confiscă permisul celor care merg mai mult de 5 metri (în joc) pe banda greșită (aproximativ cât 3 mașini de poliție).
qsx9iWO.png Screenshot ajutător: https://i.imgur.com/wSrftI7.png
xg9jlcN.pngVideo ajutător cu situații unde se confiscă / nu se confiscă permisul: https://youtu.be/hwD6pcqhNXQ
- pot fi sancționați pentru încălcarea regulilor de circulație doar playerii care nu au wanted. 
- este interzis să acordați amenzi/confiscați permise în apropierea unor zone folosite pentru job-uri: fisherman și punctele livrare/încărcare trucker. 
- este interzis să le acordați amenzi/confiscați permisele celor ce au /exam. 
- pentru condus neregulamentar (contrasens) polițistul face un screenshot(F8) / sau video, iar apoi somează persoana care a încălcat regulile de circulație prin comandă /so. Dacă aceasta nu oprește la 3 somații se acordă wanted 3 (/su NUME 3 neconformare ordin) iar mai târziu dacă este prins i se confiscă și carnetul. In schimb dacă aceasta oprește, i se explică detaliat și frumos pentru ce a fost oprit iar apoi i se spune să dea /handsup pentru a i se confisca permisul. Este interzis să îi ziceți unui player să scrie /handsup fără a îi explica de ce. 
  - dacă refuză să dea /handsup i se acordă wanted 3 (/su NUME 3 neconformare ordin).
  - după ce intră în pușcărie, i se confiscă și carnetul de conducere. Înainte de a confisca carnetul acesta este informat de ce i se confiscă. 

exUS2np.pngAmenzi:
- playerii ce sunt prinși cu NOS sunt amendați cu $200.000 (/ticket NUME 200000). Acestia trebuie să dea /handsup pentru a primi amendă. Cei care nu vor să dea /handsup primesc wanted 3 (/su NUME 3 neconformare ordin). 
- playerii care sunt prinși cu farurile stinse (nu sparte) după ora 19:00 până la ora 8:00 dimineața sunt amendați cu $150.000. Acestia trebuie să dea /handsup pentru a primi amendă. Cei care nu vor să dea /handsup primesc wanted 3 (/su NUME 3 neconformare ordin). 
- playerii care sunt prinși fără cască pe cap (/puthelmet) când conduc vehicule de tip bicicletă, motor, scuter sau ATV sunt amendați cu $100.000. Acestia trebuie să dea /handsup pentru a primi amenda. Cei care nu vor să dea /handsup primesc wanted 3 (/su NUME 3 neconformare ordin). 
- fiecare mesaj în care spuneți unui player să dea /handsup este considerat o somație. După 3 mesaje puteți da neconformare ordin.
 Playerii ce nu au bani la ei pentru a plăti amendă vor primi wanted 3 pentru neconformare ordin. 
- este interzis să spuneți unui player '/handsup sau w3', trebuie să îi explicați de ce trebuie să dea /handsup ('Andrei99, este interzis să ții arme la vedere. Armele îți vor fi confiscate. Scrie /handsup sau vei primi wanted 3'). 

63Phm2a.pngRadar:
- playerii ce sunt prinși cu viteza de peste 100 km/h în oras si cu viteza peste 150 km/h în afara orașului sunt amendați cu 250.000$. 
- se sanctionaza doar dacă sunt cu 10 km/h peste cei stabiliți la limită. Radarul detectează doar dacă s-a depășit viteza cu peste 10 km/h peste limită. 
Tot ce e încadrat în imagine intre liniile roșii (în oraș) are limita de 100 km/h și tot ce e în afara liniilor roșii (în afara orașului) are limită de 150 km/h: https://i.imgur.com/dIZ6bPH.png
- este interzis să puneți radarul lângă ieșirea din orașe, încercați să puneți radarul cât mai departe de ieșirea din orașe. 
- este interzis să puneți radarul în zona unde este deja un radar.

4qrdd09.pngInformații utile
- deținuților care se bat in jail li se acordă /punish intre 50 si 100 de secunde. Nu e nevoie de dovadă dar dacă abuzați o să fiți sanctionați.
- nu aveți voie să intrați în HQ-uriile închise a altor facțiuni sau în case închise, dacă nu sunteți după wanted.
- când somați pe cineva, așteptați minim 5 secunde între somații. Nu aveți voie să somați prin /sms, /wt și alte canale de chat, doar prin cel public. 
- nu încălcați regulile de circulație (puteți însă să mergeți pe contrasens dacă nu aveți altă posibilitate atunci când sunteți în urmărire). 
Polițiștilor care sunt prinși pe contra-sens cu un vehicul personal de către un alt polițist, li se confiscă premisul. Cei care refuză să i se confiște permisul primesc FW (de ex. cei care refuză să dea /handsup sau nu se conformează somațiilor.) 
- se poate face un control de rutină / se poate da /frisk doar playerilor din jail sau după acordarea unei sancțiuni de către tine (tichet/suspendare permis).  
- polițiștii nu au dreptul de a deține materiale sau droguri. Polițiștii nu au voie să folosească NOS la mașini. 
- polițiștii au dreptul de a merge după playerii cu wanted ce au ședință/antrenament. este obligația playerilor de a se asigura că nu au wanted când au ședință/antrenament. 
- este interzis pentru un polițist să omoare un jucător cu elicea de la elicopter (chiar dacă are wanted fără drept). 
- este interzis pentru un polițist să omoare un jucător (cu sau fără wanted) punând mașina peste el (drive-by). 
- este interzis pentru un polițist să omoare un jucător (cu sau fără wanted) cu spray-ul. 
- polițiștii nu au voie să ajute playerii să facă quest-uri precum "omoară x polițiști". 
- playerii ce au arme la vedere într-o zonă aglomerată (locurile de unde se ia un job, locurile unde se livrează lucruri pentru joburi, mall, în interiorul biz-urilor, la spawn, zonele unde sunt mulți playeri) vor avea armele confiscate de către polițiști. playerii trebuie să scrie /handsup pentru a avea armele confiscate. Refuzul unui player de a da /handsup după ce a fost informat că îi vor fi confiscate armele pentru că e interzis să țină armele la vedere va fi sancționat cu wanted 3.  
 
4qrdd09.pngResponsabilități polițiști în funcție de rank
LSPD/LVPD/SFPD
- rank 1: pot merge după toți playerii ce au wanted, cu excepția playerilor ce au wanted pentru runner și rob. Pot acorda amenzi, pot confisca droguri dar nu pot confisca permise de conducere. Cei care fac parte din staff (helperi/admini) pot confisca permise de la rank 1. 
- rank 2+: pot merge după orice wanted, pot confisca permise, pot da amenzi și pot confisca droguri.
 
Excepții:
- dacă un polițist de rank 1 acordă runner unui player, polițistul are dreptul de a merge după runner. 
- dacă un polițist de rank 1 este atacat/omorât de către un runner/robber, îi poate acorda cop attack/cop kill și să meargă după el. 
- dacă un runner/robber este în zona HQ-ului, orice polițist are dreptul de a-l omorî. 
 
FBI:
- pot merge oricând după orice wanted. nu pot da amenzi, nu pot sta cu radare și nu pot confisca permise. 
-pot confisca droguri. 
 
NG:
- pot merge oricând după orice wanted. nu pot da amenzi, nu pot sta cu radare, nu pot confisca droguri și nu pot confisca permise. 
 
AMQnyXn.pngComenzi
- /so ID pentru a soma. O să-i apară automat un text cu somația și numele lui în ea. 
- /su [nume] [wanted] pentru a acorda cuiva wanted. Wanted = numărul wanted-ului dat. 
- /duty pentru a primi arme (spray, mp5, m4 și deagle) iar /getgun pentru a lua arme, toate astea se dau doar în HQ-ul nostru, HQ PD sau HQ F.B.I. 
- /wanted pentru a vedea suspecții cu wanted. 
- /arrest [nume] pentru a aresta un suspect (indiferent de wanted-ul avut). 
- pentru a deschide poarta de la PD sau garaj când sunteți pe jos apăsați tasta C sau SHIFT când sunteți într-o mașină. 
- /d pentru a scrie un mesaj pe care să-l vadă toate departamentele (F.B.I., N.G., P.D., F.D.) 
Chatul de pe /d se folosește pentru a anunța starea unui suspect, cum ar fi: suspectul X este la mine, suspectul Y fuge cu un avion, etc. Nu folosiți chatul pentru discuții, nu folosiți pentru a cere ceva, aveți /f, /sms, /call.
Cand discutați pe /d despre un suspect, folosiți numele, nu id-ul. Ex: /d Andrei99 este la mine, /d andrei99 fuge cu avionul. 
 Întrebările / discuțiile pe /d sunt interzise, dacă aveți vreo nelămurire folosiți /r sau alte canale, /d este doar pentru a anunța starea unui suspect (spre ex. dacă e în aer) sau pentru a anunța un /fvrespawn. Cei care folosesc /d pentru altceva vor fi sancționați. Dacă greșiți chatul și scrieți pe /d puteți fi sancționați cu amendă sau AV. 
Se poate cere pe /d să nu fie dat /free unui jucator dacă acesta intră la jail și trebuie să-i luați permisul sau să-i dați amenda.
- /fvrespawn este comanda folosită de rank 5+. Înainte de a da /fvrespawn se anunță pe /d. Anunțul se face cu 15 de secunde înainte de a scrie comanda, pentru ca polițiștii să aibă timp să revină la mașină.  E interzis sa cereti /fvrespawn pe /d.
- /r pentru a discuta doar cu cei din departamentul din care faci parte. 
- /cuff pentru a lega pe cineva cu cătușe. Acesta trebuia să dea /handsup pentru a putea fi legat. /uncuff pentru a scoate cătușele. 
- /confiscate [nume] [item] pentru a confisca permisul de conducere, armele sau drogurile.
- /investigate e pentru a ascunde mobila din casa.
- /radar [limita] - pentru oraș /radar 100 și dacă sunteți în afara orașului /radar 150.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Darius locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...